HTML

Az ördögnyelv - fogyás és cukorbetegség

Az idei év fogyókúrás szenzációja mindenképp az ördögnyelv. Ez egy ázsiai gyógynövény, amelyet konjakgyökérnek is neveznek, aminek leginkább a gumóját hasznosítják. Az ördögnyelv gumója igen nagy koncentrációban tartalmaz glükomannánt, amely képes eltelíteni a gyomrot, így csökkentve a kalóriabevitelt.

További információ:

ördögnyelv.hu

ordognyelv.net

ordognyelvkapszula.hu

ordog-nyelv.hu

OKJ tanfolyamok

Friss topikok

Mit? Mennyiért? Hol?

2013.08.08. 15:46 tameva986

okj1.jpgAz OKJ-s tanfolyam egy kiváló alternatíva lehet azok számára, akiknek idén nem sikerült bekerülniük a kívánt BA-s szakra, mivel 21 éves korig ingyenesen tanulhatnak, sőt a későbbiekben plusz pont is járhat az OKJ-s képzések után.

Semmiképpen sem érdemes lustálkodással tölteni egy évet, ha elsőre nem vettek fel az egyetemre minket, mivel később nehezebb lesz a visszarázódás. Ez az egy év azonban kiválóan alkalmas egy OKJ tanfolyam elvégzésére, mivel ezek a szakmák egy plusz végzettséget adnak, amivel könnyen el lehet majd helyezkedni, ha később úgy döntünk, hogy mégsem szeretnénk továbbtanulni.

Nappali, esti, levelező

21 éves kor előtt érdemes ezeket az OKJ tanfolyamokat megcélozni, mert így az iskolarendszerű, nappali képzések ingyenesek lehetnek. (Ha a képzés több mint két évig tart, vagy évvesztesek vagytok, a felső korhatár 22 év. Sajátos nevelési igényű, valamint súlyos beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő tanulók plusz három évet kapnak.) A nappali képzések esetében jár a diákigazolvány, a családi pótlék, az árvaéllátás és a TB is.

Esti vagy levelező tagozaton  akkor is államilag finanszírozott formában végezhetitek el az OKJ-s tanfolyamokat, ha már betöltöttétek a 22. éveteket - az esti képzés heti két-három délutánt, a levelező pedig szombati tanítást jelent, diákigazolványt így is kaptok.

Nem csak az ár számít

A tanfolyamok ára függ a képzési időtől és a helyszíntől is: egy négyhetes gépíráskurzust már 30 ezerért lehet találni, a 9-10 hónapos szakácsképzés Szegeden 100 ezer forintba kerül, több budapesti iskolában viszont 240 ezret is elkérnek érte. Szakácsokból ugyanakkor hiány van, így a borsos ár ellenére érdemes elsajátítani ezt a szakmát. Egyrészt nagyobb az elhelyezkedési esély, másrészt pénzbeli is juttatás is jár érte: a kormány a minimálbér húsz százalékának megfelelő mértékű kiegészítő pénzbeli juttatással támogatja azokat, akik a régiónként megjelölt tíz hiányszakma valamelyikét tanulják.

 

Szólj hozzá!

Címkék: okj

A bejegyzés trackback címe:

https://okj-tanfolyam.blog.hu/api/trackback/id/tr555451434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása