HTML

Az ördögnyelv - fogyás és cukorbetegség

Az idei év fogyókúrás szenzációja mindenképp az ördögnyelv. Ez egy ázsiai gyógynövény, amelyet konjakgyökérnek is neveznek, aminek leginkább a gumóját hasznosítják. Az ördögnyelv gumója igen nagy koncentrációban tartalmaz glükomannánt, amely képes eltelíteni a gyomrot, így csökkentve a kalóriabevitelt.

További információ:

ördögnyelv.hu

ordognyelv.net

ordognyelvkapszula.hu

ordog-nyelv.hu

OKJ tanfolyamok

Friss topikok

Az OKJ tanfolyamok elismertetése külföldön

2014.06.13. 16:14 tameva986

okj19.jpgA legtöbb intézmény ma már az OKJ bizonyítvány mellé állíthat ki Europass dokuemntumot is, amelynek segítségével a hallgató külföldön is vállalhat munkát szakképesítésének megfelelően. Azonban vannak olyan OKJ képzők, amelyek esetében nem állítható ki az Europass bizonyítvány-kiegészítő, ebben az esetben az Oktatási Hivatalban működő Magyar Ekvivalencia és Információs Központhoz kell fordulnia a végzett diáknak segítségért.

 

Az Oktatási Hivatal többféle hazai képesítésről állíthat ki hatósági bizonyítványt, amelyet külföldön is elismernek. Tehát nemcsak az OKJ-s végzettségünket igazolhatja, hanem az érettséginket, a felsőfokú végzettségünket, illetve más szakképzettségünket is.

 

Azonban fontos tudni, hogy vannak olyan dokumentumok is, melyekről nem a MEIK állít ki hatósági bizonyítványt: Az egészségügyi képesítést tanúsító okiratokról az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal, az okleveles építészmérnök és okleveles építész tervező művész szakképzettséget tanúsító okiratokról a Budapesti Építész Kamara állít ki hatósági bizonyítványt.

 

Hogyan néz ki ez a hatósági bizonyítvány az OKJ végzettség esetében?

Az igazolólapon szerepel, hogy a hatóság tanúsítja, hogy a kérelmező végzettsége érvényes, a megszerzett oklevél és bizonyítvány eredeti. A hatósági bizonyítvány tartalmazza továbbá, hogy a képzés eredményeképpen a kérelmező milyen szakképesítést, illetve szakképzettséget szerzett, valamint, hogy ez külföldön milyen munkakör betöltésére jogosítja fel az OKJ-s végzettségben részesült hallgatót.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: okj kereskedő okj tanfolyam elismertetés

A bejegyzés trackback címe:

https://okj-tanfolyam.blog.hu/api/trackback/id/tr876299580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása