HTML

Az ördögnyelv - fogyás és cukorbetegség

Az idei év fogyókúrás szenzációja mindenképp az ördögnyelv. Ez egy ázsiai gyógynövény, amelyet konjakgyökérnek is neveznek, aminek leginkább a gumóját hasznosítják. Az ördögnyelv gumója igen nagy koncentrációban tartalmaz glükomannánt, amely képes eltelíteni a gyomrot, így csökkentve a kalóriabevitelt.

További információ:

ördögnyelv.hu

ordognyelv.net

ordognyelvkapszula.hu

ordog-nyelv.hu

OKJ tanfolyamok

Friss topikok

Üres állások márpedig vannak

2013.11.04. 16:59 tameva986

okj7_1.jpgUgyan a munkanélküliség aránya még mindig igen nagy, mégis vannak olyan munkakörök, amik folyamatosan várják a szakembereket. Az adatbázisokban állások ezreit lehet találni, az OKJ papírral rendelkező szakmunkások, értékesítők, informatikai szakemberek és egészségügyi dolgozók továbbra is keresettek. DE mik is az OKJ hiányszakmák mostanában?


Mivel a munkaerő-kereslet és -kínálat nem vág egybe, így nagyon sok üres állás van jelenleg is. A diplomás túlkínálat általánossá vált, viszont hiány van megfelelő szakemberekből. A tartós - tehát a legalább egy éve már folyamatosan a nyilvántartásban szereplő - álláskeresők toplistáját a segédmunkások vezetik, de a biztonsági őrök, a bolti eladók és a takarítók is a lista elején állnak. A legfrissebb adatok szerint a szezonális jellegű területekről, azaz az építőiparból és a feldolgozóiparból, a mezőgazdaságból kínálnak állásokat, de megnövekedett a fegyveres testületek munkaerő igénye.


Főiskola vs. OKJ tanfolyamok

Az utóbbi években már el kezdték felismerni, hogy nem olyan szakembereket kell képezni, akikből már amúgyis is sok van a munkaerőpiacon, hanem inkább az OKJ-s hiányszakmákat kell menedzselni. Sokan mennek még mindig főiskolára, egyetemre, pedig szakmunkásokból, OKJ képzettséggel rendelkezőkből még mindig hiány van. A szakmunkáshiány fő oka, hogy a fiatalok döntő többsége főiskolára, egyetemre megy, fizikai munkát egyre kevesebben vállalnak.

 

Szólj hozzá!

Címkék: okj

A bejegyzés trackback címe:

https://okj-tanfolyam.blog.hu/api/trackback/id/tr735614544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása