HTML

Az ördögnyelv - fogyás és cukorbetegség

Az idei év fogyókúrás szenzációja mindenképp az ördögnyelv. Ez egy ázsiai gyógynövény, amelyet konjakgyökérnek is neveznek, aminek leginkább a gumóját hasznosítják. Az ördögnyelv gumója igen nagy koncentrációban tartalmaz glükomannánt, amely képes eltelíteni a gyomrot, így csökkentve a kalóriabevitelt.

További információ:

ördögnyelv.hu

ordognyelv.net

ordognyelvkapszula.hu

ordog-nyelv.hu

OKJ tanfolyamok

Friss topikok

Változások az új OKJ-val kapcsolatban

2015.01.05. 08:50 tameva986

okj8.jpgHosszabbak lesznek a képzések: az új kormányrendelet szerint az iskolarendszerű képzésen kívüli tanfolyamok minimális óraszámát is meghatározzák, így míg korábban néhány hónap alatt is hozzá lehetett jutni egy adott szakmához, most már lehet, hogy ez akár 1-2 évet is igénybe vehet.

Drágábbak lesznek a képzések: Sajnos az óraszámok növekedésével a képzések árai is duplájára vagy háromszorosára nőhetnek, mivel a tanárok bérét is finanszírozni kell valamiből. Vagyis amit eddig néhány tízezer forintért elvégezhettünk, az most akár százezres nagyságig is emelkedhet.

Továbbra is lesznek ingyenes képzések: Az első szakképesítést az állam finanszírozza, ha az adott tanfolyam utolsó tanévében az adott diák még nem tölti be a 23. életévét. Ha évvesztesek vagyunk, akkor ehhez plusz egy év jár, ha pedig sajátos nevelési igényű vagy fogyatékkal élő diákról van szó, akkor 25 éves kor a felső határ.

Jóval kevesebb képzés indul szeptembertől: az új jegyzékben az eddigi 1300 helyett 638 szakképesítés szerepel –, a szakmákon belüli elágazásokat megszüntették, az alap-, rész és a ráépülő szakképesítések aránya azonban alig változott. Azok a szakképesítések, amelyekre az elmúlt időszakban nem mutatkozott munkaerő-piaci kereslet, kikerültek az OKJ-ból, ilyen például a társadalombiztosítási és bérügyi szakelőadó képzés.

Középfokú OKJ-s képzéseket számos szakközép- és szakiskola indít, de az oktatási centrumokban is körbe kell nézni.

Szólj hozzá!

Címkék: okj

A bejegyzés trackback címe:

https://okj-tanfolyam.blog.hu/api/trackback/id/tr975156920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása