HTML

Az ördögnyelv - fogyás és cukorbetegség

Az idei év fogyókúrás szenzációja mindenképp az ördögnyelv. Ez egy ázsiai gyógynövény, amelyet konjakgyökérnek is neveznek, aminek leginkább a gumóját hasznosítják. Az ördögnyelv gumója igen nagy koncentrációban tartalmaz glükomannánt, amely képes eltelíteni a gyomrot, így csökkentve a kalóriabevitelt.

További információ:

ördögnyelv.hu

ordognyelv.net

ordognyelvkapszula.hu

ordog-nyelv.hu

OKJ tanfolyamok

Friss topikok

Furcsa szakmákat támogat az állam

2015.01.05. 08:50 tameva986

Meglehetősen sok furcsa nevű OKJ tanfolyam közül válogathatunk, az tény. A múltkor a Bors például felhívta a figyelmünket, hogy nem a juhtenyésztő ezek közül a legfurcsább, amiben igaza is van, hiszen vannak olyan, az Országos Képzési Jegyzékben szerelő szakma, melyek elég furcsán hangzanak ilyen kontextusban - mit is lehet tanulni ezeken, tesszük fel jogosan a kérdést.

Sokan valószínűleg nem is értjük, hogy miért indítanak Debrecenben, Kaposváron és Hódmezővásárhelyen az egyetemek juhászképzés, illetve, hogy miért pont ők, azonban erre már megkaptuk a választ, többek között Jávor András, a Debreceni Egyetem rektor-helyettese is elmagyarázta, hogy a juhászat is tudomány, tele új ismeretekkel.

Az egyetemi juhászképzés híre bejárta a magyar sajtót, a legtöbb helyen ironikus hangvételben tálalva. A buvárlapok kaptak a témán és összeszedték a hasonlóan furcsa OKJ és egyetemi képzéseket. A Bors is utána járt ezeknek és megemlítette, hogy OKJ-s képzés keretében már lehet tanulni vőfélynek, magánnyomozónak, pantomimesnek, kaszkadőrnek, boncmesternek, lemezlovasnak, sőt Mikulásnak is. Utánanéztünk és kijelenthetjük, hogy igen, ezek valóban létező, zömmel OKJ-s tanfolyamok, de a Mikulásokat történetesen nem az állam, hanem a Magyar Mikulás Alapítvány képzi.

Az Országos Képzési Jegyzékben egyébként bőven találni olyan szakmákat, amelyekről nem feltétlenül a néhány tucat órás OKJ-s tanfolyam jutna az eszünkbe. Tanulhatunk így aranykalászos gazdának, artistának, belovaglónak, csontozó munkásnak, gyorséttermi ételeladónak, mézeskalács-készítőnek, nevelőszülőnek, sajtkészítőnek, színésznek, táncosnak és vágóhídi munkásnak is.



Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://okj-tanfolyam.blog.hu/api/trackback/id/tr667043063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása